Strona główna
Poradniki
Forum Podróże

Strona główna forum » Rozmowy o wszystkim » ściemniacze
Autor Wiadomość
status
krystian baran
Temat: ściemniacze
19.08.2010 15:35
mam problem z osobami niepoważnymi, które deklarują wyjazdy a potem znikają, proponuje jakiś system weryfikacji realności ludzi. Rozumiem że idiotów nie brakuje, ale odwołuje znajomych chcących jechać bo ktoś się ostro zgłasza a potem znika.
status
Marek Świech
20.08.2010 12:04
Jak sobie wyobrażasz taki system? Jak w Allegro?
Przecież tutaj ma znaczenie nie kwestia realności, tylko rzetelności potencjalnych współuczestników wycieczki. Bo skoro wycofanie się z deklaracji nie pociąga za sobą żadnych konsekwencji, poza moralnymi (choć mało kto ma z tego powodu wyrzuty sumienia), to czemu się dziwić?
Za to dziwi mnie Twój priorytet dla ludzi wirtualnych. Wydaje się, że to realni znajomi powinni mieć pierwszeństwo. Są z oczywistych powodów bardziej wiarygodni niż ukryci za nickiem klikacze.
Ja jak dotąd znalazłem tu jednego uczestnika swojej wycieczki i sam dołączyłem do jednej tutaj anonsowanej. I mimo wcześniejszej korespondencji na PW i rozmów telefonicznych, do chwili spotkania w realu pozostawał cień obawy.
A wracając do weryfikacji wiarygodności użytkowników portalu... szkoda, że dotąd portal to tylko tablica ogłoszeń i wątki na forum usychają po etapie organizacji wyjazdów. Dobrze by było móc w nich przeczytać jak się imprezy udały i znaleźć linki do fotorelacji :).
status
krystian baran
30.08.2010 14:41
Właśnie skończył się trzeci nasz wyjazd. I chętnie bym opublikował relację ze zdjęciami z każdego z nich. Myślę że to świadczy o wiarygodności organizatorów, czy grupy , która razem jeździ.

A wracając do meritum. Pracuję w branży turystycznej i mam czasem dostęp do tzw dziur. Czyli półpusty autokar, pusty hotel na tydzień za grosze itp. Poza tym mam pasję pokazywania prawdziwej Grecji . Więc mam np 18 miejsc, w autokarze, na co się trzeba złożyć, a potem na powrót składamy się na mikrobus czy autokar, więc jest olbrzymią różnica czy pojedzie 18 osób czy 10, bo to robi nam transport powrotny dwukrotnie droższy. Jak ktoś się zgłasza i deklaruje, muszę odmówić innym, a potem jak ktoś nagle znika, my musimy dopłacać.

Myślę, że niektórzy po prostu nie mają świadomości, że taki wyjazd to nie przejazd tramwajem,
tylko coś co trzeba zorganizować i zaplanować
status
Maciej Siedlich
29.09.2010 23:30
to jest bdb temat choć ja muszę przyznać, że w tym roku trafiłem na bardzo solidnych i fajnych ludzi, z którymi wyjazd się udał.
Dobry jest pomysł by promować tu na forum lub przedstawiać jakąś opinię o ludziach, którzy okazali się być solidnymi.
Dobrze jest też, by jak ktoś się deklaruje na wyjazd wpłacał na konto zaliczkę, a konto najlepiej jakby np. należało do portalu i później portal by się rozliczał z organizatorem.
status
krystian baran
10.01.2011 02:11
Ja już po kolejnym sylwestrze w Grecji, mam wrażenia pewne pozytywne. Zacząłem zaliczki zbierać, nie przez portal, bo to nie do ogarnięcia organizacyjnie. Ale właśnie zaliczki się okazały dobrym sitem. Z jednej strony ludzie ufali bo to była już 4 nasza impreza, z drugiej to zaliczkowania od razy wyjasniło kto chce, na poważnie, kto nie. I mysle że to ma sens, bo z tych co się deklaro9wało, tradycyjnie, 1/4 była
Stronę odwiedzono 545 razy.
Email
Hasło
Nie pamiętasz hasła?

Ostatnie zdjęcia

towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy