|

|
Marta Kobiela
|
|
|
Witajcie. Które zamki najbardziej polecacie do zobaczenia w Polsce? Jest chyba tego trochę, zastanawiałam się nad tym, żeby kilka najciekawszych odwiedzić w te wakacje :)
|
|
|
|

|
Eliza Szymaniak
|
|
|
Jak dla mnie bombowy jest Krzyż-Topór. Co prawda ruiny to są, ale mi się podobają bardzo :)
|
|
|
|

|
Piotr C
|
|
Zamki, ruiny zamków to jest to co "tygryski lubią najbardziej":-) Polecam stronę link do www.zamkipolskie.com
|
|
|
|

|
Anna C.
|
|
|
A ja polecam Łańcut, Krasiczyn i Kórnik
|
|
|
|

|
Piotr C
|
|
|
to narazie zaliczyłem tylko Kórnik, ale jak się zrobi cieplej to nadrobię zaległości;-)
|
|
|
|

|
Justyna K.
|
|
Pieskowa Skała :-) i wszystko to, co jeszcze się ostało na terenie Jury Krakowsko - Częstochowskiej 8-) Jestem wierną fanką Jury 8-)
Kórnik polecam w porze wiosennej, kiedy w arboretum kwitną różaneczniki albo bzy (terminarz imprez na link do www.kornik.pl).
I cała "sieć" zamków warmińsko - mazurskich, warte obejrzenia.
|
|
|
|

|
Barbara Pycia
|
|
|
Warto zobaczyć muzeum zamkowe w Pszczynie gdzie straszy Biała Dama;) i ruiny zamku w Babicach pod Krakowem. Piękny widok stamtąd jest.
|
|
|
|

|
Kuba :)
|
|
|
Ogrodzieniec - ruiny, no i oczywiście Wawel :)
|
|
|
|

|
Kaja
|
|
zrobiłam raz wycieczkę przez zamki krzyżackie na Mazurach, bardzo ciekawa wycieczka i niesamowite zamki!
link do pl.wikipedia.org
|
|
|
|

|
Joanna Bere
|
|
Zamki krzyżackie to super pomysł na wiosenną wycieczkę :) Ja byłam tylko w Malborku i polecam. W ogóle wiele polskich zamków jest wartych zobaczenia. Fajnie, że są jeszcze ludzie, którzy doceniają turystykę krajową :) A możecie polecić jakieś zamki na Mazowszu?
|
|
|