Strona główna
Poradniki
Forum Podróże

Strona główna forum » Miejsca » Zamki polskie
Autor Wiadomość
status
Marta Kobiela
Temat: Zamki polskie
07.06.2009 09:18
Witajcie. Które zamki najbardziej polecacie do zobaczenia w Polsce? Jest chyba tego trochę, zastanawiałam się nad tym, żeby kilka najciekawszych odwiedzić w te wakacje :)
status
Eliza Szymaniak
19.07.2009 16:22
Jak dla mnie bombowy jest Krzyż-Topór. Co prawda ruiny to są, ale mi się podobają bardzo :)
status
Piotr C
19.01.2010 22:50
Zamki, ruiny zamków to jest to co "tygryski lubią najbardziej":-) Polecam stronę link do www.zamkipolskie.com
status
Anna C.
08.02.2010 22:52
A ja polecam Łańcut, Krasiczyn i Kórnik
status
Piotr C
09.02.2010 22:45
to narazie zaliczyłem tylko Kórnik, ale jak się zrobi cieplej to nadrobię zaległości;-)
status
Justyna K.
19.08.2010 23:35
Pieskowa Skała :-) i wszystko to, co jeszcze się ostało na terenie Jury Krakowsko - Częstochowskiej 8-) Jestem wierną fanką Jury 8-)
Kórnik polecam w porze wiosennej, kiedy w arboretum kwitną różaneczniki albo bzy (terminarz imprez na link do www.kornik.pl).
I cała "sieć" zamków warmińsko - mazurskich, warte obejrzenia.
status
Barbara Pycia
07.10.2010 12:01
Warto zobaczyć muzeum zamkowe w Pszczynie gdzie straszy Biała Dama;) i ruiny zamku w Babicach pod Krakowem. Piękny widok stamtąd jest.
status
Kuba :)
14.10.2010 19:05
Ogrodzieniec - ruiny, no i oczywiście Wawel :)
status
Kaja
11.02.2011 09:14
zrobiłam raz wycieczkę przez zamki krzyżackie na Mazurach, bardzo ciekawa wycieczka i niesamowite zamki!
link do pl.wikipedia.org
status
Joanna Bere
14.03.2011 22:35
Zamki krzyżackie to super pomysł na wiosenną wycieczkę :) Ja byłam tylko w Malborku i polecam. W ogóle wiele polskich zamków jest wartych zobaczenia. Fajnie, że są jeszcze ludzie, którzy doceniają turystykę krajową :)
A możecie polecić jakieś zamki na Mazowszu?
Stronę odwiedzono 443 razy.
Email
Hasło
Nie pamiętasz hasła?

Ostatnie zdjęcia

towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy