Strona główna
Poradniki
Forum Podróże

Strona główna forum » Rozmowy o wszystkim » Wycieczki do ciepłych krajów - kiedy?
Autor Wiadomość
status
Artur Barski
Temat: Wycieczki do ciepłych krajów - kiedy?
21.05.2009 17:20
Kiedy najlepiej jechać na wycieczkę np. do Egiptu? Chodzi mi głównie czy oferty typu last minute dają radę w porównaniu do normalnych - może poza sezonem w ogóle nie ma sensu tam jechać?
status
Bartek Lisek
23.05.2009 19:58
Hehe, nigdy, najlepiej w góy :P

A tak naprawdę, to ja to nawet wolę poza sezonem, bo nie ma tych nieznośnych upałów (co nie oznacza, że nie jest gorąco).
status
Basia Kmieciak
06.06.2009 09:17
Każda pora roku jest dobra na zwiedzanie. Zależy tylko co chce się zobaczyć, pod jakim kątem ustawić wycieczkę. Wydaje mi się, że jednak musi być coś w tym, że w sezonie pcha się najwięcej ludzi. Nie da się ukryć, że pewne miejsca mają swój urok o określonej porze roku. Kwestia kompromisu budżet-oczekiwania-czas :)
status
Maja Majewska
07.08.2009 12:46
Jesli chcesz pozwiedzac to lepiej jechac zima bo w tym okresie czasu jest chłodniej:)a chodzenie po świątyniach w 50 stopniach do przyjemnosci nie nalezy...
status
Darek C
23.08.2009 12:38
Do ciepłych krajów, czyli np. kraje śródziemnomorskie raczej nie polecam lipca lub sierpnia, 40 stopni w cieniu to nie jest miła temperatura do zwiedzania. No chyba że chodzi o imprezy i życie nocne.. kiedyś wracając na kwatere w Madrycie widziałem na ulicznym termometrze 28 stopni ok. 4 nad ranem:)
status
Dorota Małgorzata
12.09.2009 15:12
Z kilkunastoletniego doświadczenia, wiem, że najlepszą porą na wyjazdy do "ciepłego" jest maj. Zalety: temperatura umiarkowana, pewna pogoda, woda w morzach cieplejsza niż w sierpniu w Bałtyku, mało ludzi, dzieciaki jeszcze w szkołach, ceny ofert biur podróży jeszcze możliwe i pewność, że impreza będzie zrealizowana.
status
Piotr K.
18.10.2009 23:11
Ja właśnie spędzam urlop w ciepłym kraju.Pogoda super(w granicach 27`),gosci nie za duzo ,atmosfera wspaniała.Polecam.
status
Jan Kowalski
08.09.2010 17:47
Do Maroka cały rok. W zimie ludzie z niemiec przyjeżdżaję kamperami na pustynię i tam przed riadami rozkładają cały majdan na kempingu.Siedzą tam 2-3 miesiące.Super sprawa.Jest ciepło nie za ciepło.Natomiast ocean , niestety chłodniej ale da się wytrzymać,
status
Elwira Sowińska
08.09.2011 09:09
Jeśli chodzi o Indie to polecam wstrzelić się w okres od września do końca marca, gdyż w pozostałe miesiące zazwyczaj jest pora deszczowa a co za tym idzie wilgoć i malaria wiadomo nie zawsze pada ale większe niebezpieczeństwo zachorowania.
Karaiby od maja polecam ciepło ale znośnie;)
status
Donata Pawłowska
09.02.2012 00:35
A propos Egiptu. Mam takie pytanie do Was czy ktokolwiek z Was był może w Hurghadzie? W raz z koleżankami zastanawiamy się nad wyjazdem w tamto miejsce najlepiej z jakimś biurem podróży, tylko najpierw wolimy zebrać opinie o tym miejscu:)

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź, a może macie też inne miejsc a do polecenia?
Stronę odwiedzono 1051 razy.
Email
Hasło
Nie pamiętasz hasła?

Ostatnie zdjęcia

towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy
towarzysz wyprawy