Strona główna
Poradniki
Forum Podróże

Strona główna forum » Miejsca » Gory :)
Autor Wiadomość
status
Marcin Kulikowski
Temat: Gory :)
13.01.2010 05:57
Jak to u was wygląda? Kto z was chodzi po górach? Jakie szczyty zaliczone? ulubione góry schroniska? Chwalcie sie :)
status
Rafał K.
08.06.2010 21:14
Polecam Orlą Perć -z tym szlakiem nie ma żartów :)
status
Justyna Barnaś
01.09.2010 22:13
Aż mnie ciarki przeszły po plecach... A gdzie ta orla perć ;) ;) ;)
status
Marek Świech
24.09.2010 20:23
Marcin Kulikowski napisał(a):
Kto z was chodzi po górach? Jakie szczyty zaliczone? ulubione góry schroniska?
A pływa i jeździ (na rowerze lub skiturach, nie quadem czy innym smrodliwym patentem) może być? Chodzenie jest nudne ;).
Dziwna rzecz, ale mimo ćwiartki wieku spędzonej na szlakach, nie zaliczyłem jeszcze żadnej góry (choć to tylko czepianie się słówek). Nawet teraz, gdy jeżdżę po górach z listą celów. Lepiej mi brzmi wchodzić/wjeżdżać lub, gdy trudno, zdobywać niż zaliczać.
A w kręgu zainteresowania wciąż to samo, czyli karpackie i sudeckie pasma górskie. Wyjazdy w Alpy to tylko pojedyncze epizody i jakoś mnie nie ciągnie w tamtą stronę. Nie mówiąc już o górach dalszych.
Od niedawna także pływam po górskich rzekach o trudnościach do WWIII, choć najlepiej się czuję między ZWB i WWI.
Ulubione góry to Małe Pieniny, a ulubionych schronisk brak. Wspomnienia ze schronisk są tak stare, że już nieaktualne, bo ajenci i klimaty wciąż się zmieniają. Według mnie najlepsze schronisko to własny namiot, ewentualnie szałas-bacówka ze zgraną ekipą lub chatka studencka, jeśli nie trafi się na imprezę do rana. Chyba że jest się uczestnikiem tej imprezy :). I tu wypada wyróżnić chatkę mojego klubu (na Adamach) za obowiązujący tam "szlaban" na trunki.
Dla mnie Orla Perć jest atrakcyjna zimą, gdy nie ma tam ludzi. Wprawdzie trudności wtedy rosną, ale w sezonie to horror, bo największe zagrożenie sprawiają inni turyści.
status
Ania .
10.10.2010 21:48
hmmm zaliczone szczyty? a to jakiś wyścig, zakład był?
sie chodzi i zalicza, a raczej wchodzi na szczyty, w zalezności w którym pasmie sie bywa,

zakochana po uszy w Rzepiórze jestem dlatego wracam kiedy tylko tylko mogę na szlaki karkonoskie, patrzę które drzewka mi wycięto ze szlaków, ile nowych posadzono, co naprawiono, co zniszczono - a schroniska:

Karkonosze: Schronisko Pod Łabskim, pok 1 (potocznie zwany Goprówką) tuż przed legendarną Samotnią - poza sezonem cudowne miejsce

Izery: Chatka Górzystów

status
Kuba :)
14.10.2010 19:06
Chatka pod Niemcową :)
Stronę odwiedzono 699 razy.
Email
Hasło
Nie pamiętasz hasła?

Ostatnie zdjęcia

towarzysz wyprawy